събота, 12 април 2014 г.

Домашна Лазаня

Здравейте отново приятели.Най-после успях да се добера до лаптопа и да седна да ви пиша.В този мрачен ден сядам с чаша горещо капучино ,но с пролетна чаша и мислите в главата са ми пълен хаос.
 Толкова време не съм ви писала.Как да започна.....Ако сте ме забравили....Надявам се не....В живота ми се случиха толкова неща и хубави ,и лошо,че нямах време да ви пиша....Но така или иначе този блог е за рецепти,а не да четете какво се случва с мен ,защото едва ли точно това ви интересува.
И пак не знам как да започна ...освен така,че сега ви очаква една наистина страхотна според мен ,вкусна рецепта за Домашна Лазаня.
Ако помните в далечно време ви казах ,че за 8-ми Март от мъжа си получих така исканата машина за приготвяне на домашна паста.Оказа се ,че е толкова вкусно,че вече не искам да ям купена по никакъв повод.
Домашната паста е изключително лесна за приготвяне,вкусна и най-важното не съдържа никакви консерванти.Приготвя се единствено от брашно и яйца в точно определено количество.Дори и без моята машинка ще можете да си я приготвяте.Само ви трябват нож и точила  и сте готови.В случая обаче между мен и тази машинка пламна любов от пръв поглед.Смятам вече да не ви занимавам с моята любов ,а да ви я представя и да започвам с презентацията на рецептата,която е пълна със снимки,което е моето извинение към вас за дългото ми отсъствие.Ето я и моята принцеса
Съставена е от три части:разточва тестото ,прави спагети и фетучини със седем различни дебелини.И това ако не е щастие :)
Понеже реших да си поиграя и да приготвя за моя мъж с много любов за благодарност за подаръка направих и домашна кайма с другия ми любим уред в кухнята-кухненския робот.За това за тази рецепта ви трябват:
Свинско месо и сланина

Доматено пюре
Моркови
Чесън
Люти чушки
Чили (пожелание)
Зехтин
Нарязвате малко парченце сланина и слагате месото заедно с нея в робота.Там слагате и подправките,които желаете за каймата и смилате.Вътре се слага и чилито,ако обичате лютото.




След това правим тестото за лазанята.То е с едно много просто правили на 100 гр. брашно по 1 яйце.Започвате да месите хубаво,за да активирате глутена в брашното.Не слагате абсолютно нищо друго.Нито вода ,нито сол.Само това.
Ако желаете да ви стане по-жълта пастата ,просто добавете още 1 жълтък.
Омесвате тестото.Увивате го във фолио и го оставяте в хладилника,докато му дойде реда и на него :)

Нарязвате морковите и лютите чушки .Нарязвате и чесъна.


В по-голямо количество зехтин слагате да запържите морковите с чушките докато се посмалят.



Разбърквайте често ,за да не загорят.Добавяте каймата с чесъна.Бъркате докато стане на трохи.Прибавяте и доматеното пюре,докато се сгъсти ,но не много ,за да имам течност за корите при печене.



При готовност оставяте соса настрана.
Инсталираме си машинката и започваме да правим корите за лазанята.
Първо разделяме тестото на 2 ,разточваме го с точилка и го пускаме в машината да стане на тънки кори,колкото ние желаем за ястието.







Посипвате на дъното на тавата малко от соса за лазанята.


Почвате да редите един ред кори.
После пак поливате със сос и така докато остане достатъчно количество сос да залеете обилно и последния пласт.


Слагате в загрята на 220 гр. фурна.Печете докато се запече отгоре .Вадите и поръсвате обилно с кашкавал.


Накрая ястието ще ви се отблагодари в този прекрасен вид.
                                                          BON APPETIT 




 











 
 

Вкуснотийките на В. Template by Ipietoon Cute Blog Design