понеделник, 14 март 2016 г.

Тиква в масло със сушени плодеве и ябълки

Здравейте ,мили приятели.Най-накрая седнах ,за да мога след дълги месеци отсъствие да ви зарадвам,надявам се ,с прословутата и бавена рецепта за тиквата.
Оправдание няма за моето отсъствие,просто както бях казала някак си ми изчезна вдъхновението да пиша........Заемайки се наистина с ремонта на кухнята,подготовката за сватбата,радостта от готовия апартамент,промени на смените на работното място и като те завърти ежедневието и после еднообразието и се навлиза в един коловоз,в който се надявам никога да не попадам отново.Не бива работата да движи живота ни ,но смятам,че на всеки се е случвало малко или много в даден момент от живота му ...
Сега надявам се нещата вече си идват на мястото и много бих искала в един отделен пост да ви разведа малко из вечния и прекрасен Рим ,където се състоя моята сватба и да ви запозная с техните прекрасни и неописуемо вкусни ястия.
Сега обаче мисля да не ви занимавам с това нещо ,а направо да се впусна в това как в крайна сметка да си направите десерта :)
Необходимите продукти които са ви нужни са следните :
 тиква ( по възможност белена,защото е доста по-трудоемко да си я белите сами,а в крайна сметка щом я има изчистена,защо да не си спестим време )

 ябълки
 стафиди 
 орехи
 захар
 мед
 масло











 Ако забелязвате не ви казвам точни количества тук,защото зависи колко ще направите по ваш избор като количество.С двете ябълки ,които сложих станаха 2 много големи купички,които наистина наяждат и малко е трудно,колкото и вкусно да става да се изяде.Самите продукти засищат много.
При изчистената тиква най-хубавото е ,че няма какво да и се прави освен да я нарежете на кубчета :)





Изчиствате и ябълките от корите и семената  и режете и тях на кубчета.
Ако решите може да не махате корите на ябълките,аз лично ги оставих,но това е по ваше желание.





Разделяте малко пакетче масло на половина и го слагате с няколко капки олио ,както знаете,за да не загори маслото в тиган да се загрява.Щом е готово слагате вътре тиквата ,за да може да се изпари водата от нея и да се задуши.




След около 10 минути към тиквата се добавят и ябълките.Поръсвате със захар по ваш вкус,но имайте предвид ,че ще добавяте и мед ,затова не слагайте големи количества.Похлупете и с капак,за да може хубаво да се задушат. Бъркайте от време на време ,за да не залепнат за дъното на тигана,а и да е тефлонов не е приятно да има вкус на поизгоряло :)






Трябва хубаво да омекнат плодовете и вече сте готови ,за да си развихрите въображението за поднасянето.
Редувате плодовете с ядките (орехите) и сушените плодове.Най-накрая заливате отгоре с мед :)






 

Ами това е прословутия десерт.Наистина се надявам да ви хареса .
За себе си си пожелавам да не правя такива огромни времеви паузи както беше тази :)

Приятели мога само да ви кажа BON APPETIT

















 
 
 

Вкуснотийките на В. Template by Ipietoon Cute Blog Design