неделя, 29 септември 2013 г.

Кренвирши обвити в многолистно тесто

Здравейте готвачета,сега ще ви презентирам една изключително бърза и вкусна вечеря или обяд,според каквото вие си пожелаете :)
Това са кренвирши,които са обвити в многолистно тесто или както си го знаем бутер тесто :)
Необходими са ви има няма 3-4 компонента и ястието е готово :)
Ето и продуктите,които са ви необходими 
Кренвирши колкото пожелаете вие

  Цепвате ги по дължина,но не до дъно 
После ви трябва кашкавал или лично аз предпочитам сирене Гауда,придава доста по-различен вкус на така простото и на някои доста познато ядене,но малко доукрасено ;)
В цепнатините,които направихме поставяме парченца от кашкавала или сиренето Гауда ,естествено по ваше желание може да слагате Бри,или Синьо сирене или каквото си пожелаете от сорта на кашкавала и по-твърдите сирена.
 После идва ред на бутер тестото,което в моя случай е "Белла" и съм много доволна от тази марка,но ползвате каквото имате у дома или в магазина :)
 Изваждаме го от фризера,защото се продават замразени,а ако го имате вкъщи и не го ползвате на момента то пак трябва да седи във фризера или камерата на хладилника ви.Оставяме го около половин час да се отпусне и го режем на лентички или с нож или с нож за пица,който изключително улеснява работата,но и ножа не е за изхвърляне ;)
 
 Режем по дължина на тестото ленти с широчина около 2 см.После обвиваме кренвирша и от двата края забиваме клечки за зъби,за да не падне тестото при печенето.
 Печем в студена фурна върху хартия за печене докато стане златисто тестото и поднасяме със сезонна салата или картофено пюре :)
                    
                                                     BON APPETIT
 
 

Вкуснотийките на В. Template by Ipietoon Cute Blog Design