сряда, 6 ноември 2013 г.

Хрупкава пица с четири вида сирена

Четирите вида сирена върху тази пица придават изящен  и незабравим вкус.
Ястието само по себе си подсказва,че не е нито ниско калорично,нито бедно на мазнини,но белтъчините(протеините) ,които съдържат сирената са много ценни за човешкия организъм.
Ястието е вегетарианско.
Сирената в оригиналната рецепта са Моцарела,Пекорино,Пармезан,Горгонзола.
Имайки предвид,че Пекориното и Горгонзолата трудно се намират из магазиите в България ги замених с Камембер и Американско сирене или както сме свикнали Чедър.

За тестото са ни необходими следните продукти
375 грама брашно
 20 грама прясна мая (половин кубче)
 25 мл. хладко прясно мляко 
4 с.л. зехтин
1/2 ч.л. сол


 20-30 мл. хладка вода
 Пресяваме брашното и правим ямка в средата,в нея натрошаваме маята с водата и забъркваме набързо до толкова ,че да оберем просто цялото брашно,ще ви остана първоначално на трохи и едри буци,да не ви притеснява това в последствие при доомесването на тестото ще се оправи.Така го похлупваме с кърпа за 15 минути.


 След 15 минути го отвиваме и слагаме вътре 4 с.л. зехтин ,прясното мляко,солта и омесваме до гладко тесто.Да стане твърдо.

 Втасва така за около 30 минути.

Продуктите които ни трябват за самата пица са
домати
2 скилидки чесън,моцарела,пармезан,камембер,чедър,зехтин
Нарязваме доматите на тънки кръгчета

Чесъна на много тънки кръгчета също
Камембера и Моцарелата на квадратчета


 След като тестото е втасало,имайте предвид,че няма да се надигне кой знае колко,пак да не се тревожите,го разточвате върху набрашнена повърхност.

 Намазнявате тавата за печене със зехтин и прехвърляте тънко разточеното тесто вътре.С нож изрязвате излишното тесто ,за да стане плътен кръг и с останалото тесто оформяте ръбчетата на пицата.Ако ви остане по-голямо количество тесто няма никакъв проблем да го завиете в стреч фолио и да си го замразите за друг път.
Намазвате и тестото отгоре със зехтина.




 Върху тестото нареждате доматите,върху тях чесъна.Всичко трябва да е равномерно.
 Отгоре поръсвате в Моцарелата,Камембера и Пармезана.

 Най-отгоре слагате Чедъра.
 Загрявате фурната предварително на 220 градуса.За газови фурни 4-5 степен.
Печете докато хване коричка сиренето.
Приятно похапване на тази великолепна пица.

                                                           BON APPETIT


 

2 коментара:

Тони каза...

вкусно:)

Vkusnitiikite na V. каза...

:) Благодаря,наистина стана вкусна :) Не само на вид :)

 

Вкуснотийките на В. Template by Ipietoon Cute Blog Design