неделя, 20 октомври 2013 г.

Ябълкова торта

Здравейте приятели готвачи.
В това прекрасно неделно време мисля,че липсва едно нещо на този следобед ,а именно една лесна,вкусна и бърза Ябълкова торта с кафенце :)
Една лека информация за ябълките : те са богати на пектин и влияят благотворно върху съдържанието на мазнини в кръвта.
Напоследък се замислих,че някои от вас ползват печки,чиито фурни са на газ затова ще почна да ви казвам и параметрите за печене и на газ в случаите,когато мога разбира се :)
Ето нужните продукти за неделната ни торта :
750 грама ябълки (няма значение кисели или сладки )
  лимон за лимонов сок,с който ще покрием ябълките
 160 грама меко масло 
2 пакетчета ванилова захар( ако нямате такава просто предния ден смесваме няколко пакетчета ваниля със захар в един буркан и сте готови с производството на ванилената захар :) )
1 ч.л. настъргана кора от лимон( не го стържете много надълбоко,защото лимоновата кора има аромат само в повърхността на лимона,после започва да се появява неприятен горчив вкус,който определено не искаме за тази прекрасна торта :) :)


125 грама захар

 3 яйца
250 грама обикновено брашно
1 пакет бакпулвер 
и още мазнина за формата за печена и пудра захар 
Обелваме ябълките,разрязваме ги на 4 и с моя любим уред за премахване на разни неща,махаме семките от ябълките.Ако нямате моето уредче съвсем спокойно можете да боравите с малка чаена лъжичка ;)Нарязваме ги на резенчета,не много тънки. Поръсваме ябълките с лимоновия сок и ги пържим в тиган  с 60 грама от маслото,докато придобият златист цвят ,след което ги оставяме да изстинат настрана.




 
Останалите 100 грама от мекото масло ги разбиваме до гладък крем.
Постепенно към него добавяме 125 грама захар,ванилената захар,настърганата ломонена кора.Добавяме също и яйцата едно по едно и разбиваме до получаването на гладка смес .
Загряваме предварително фурната на 200 градуса.Смесваме брашното с бакпулвера и го добавяме към яйчено-маслената смес.Намазняваме и набрашняваме формата за печене ,като изтръскваме излишното брашно.Изсипваме тестото вътре ,заглаждаме го и нареждаме отгоре изстиналите ябълки.

За фурни ,които са на газ печем на 3-4 степен.Наблюдаваме да не изгори тестото и след около 30-40 минути сме готови.
Ами BON APPETIT
След като изстине тортата я поръсваме с пудрата захар.
Да ви е сладко и ви пожелавам страхотен неделен следобед ,изпълнен с много сладост и любов :)




 


 
 

Вкуснотийките на В. Template by Ipietoon Cute Blog Design