събота, 26 октомври 2013 г.

Скумрия с домати

Здравейте скъпи готвачи.Представям ви следващата обещана рецепта.Скумрия с домати.
Сочната риба в приятно кисел сос е икономично ястие,което се харесва на цялото семейство.
Скумрията е изключително богато на мастни киселини и витамин А. :)
Следват нужните продукти :)
4 филета от скумрия ( около 200 грама всяко )

1 с.л. лимонов сок,

 сол
  черен пипер
 лук,2 скилидки чесън ,нарязани на ситно
 захар и зехтин


 2 консерви с домати на кубчета
 Измиваме филето много добре,защото има едни остатъчни черни неща по филето,което после горчи.Подсушаваме.Поръсваме с лимонов сок,сол и пипера.В тиган със зехтин задушаваме лука и чесъна до прозрачно.
Добавяме и доматите след като лука с чесъна са готови.(Може да ползвате пресен лук по желание).Доматите врят 2-3 минути като сипваме щипка захар ,за да убием част от киселинността на доматите.В тавичка сипваме половината сос и поставяме филетата,после ги заливаме с останалата част от соса.



Обвиваме с метално фолио и поставяме в не загрята фурна на 200 градуса около 30 минути,за газови фурни 3-4 степен.



 След 30 минути вече може да се насладим с чаша охладено бяло вино на прекрасното ястие.
                                                                     BON APPETIT
 

Вкуснотийките на В. Template by Ipietoon Cute Blog Design