четвъртък, 10 октомври 2013 г.

Американски палачинки

Здравейте готвачи,
наближават почивните дни и какво по-хубаво от това да се заредим с частичка сладост :) Затова днешната рецепта е именно такава.Лесна,сравнително бърза,бавенето е при пърженето на палачинките,защото са дебелички и изискват повечко време да се държат на тигана. Ето и нужните продукти за тези прекрасни пухкави палачинки.
 400 гр. бяло брашно,2 яйца,1 ч.л. бакпулвер,300 мл. прясно мляко,2 с.л. пудра захар,60 гр. масло (разтопено)
Както вече не веднъж натъртвам ,брашното се пресява :) Та..... брашното го пресяваме с бакпулвера в една купа,която да е по-голяма.
Разтопяваме маслото
В една купа слагаме маслото,яйцата ,млякото,пудрата захар и разбиваме с миксер.Бъркалките трябва да са тези,които са за крем.
След като всичко е разбито,прибавяме тази смес към брашното и започваме да разбъркваме с приставките за тесто,защото става гъстичко.Целта е да се получи смес една идея по-гъста от кексовото тесто,но да не е прекалено,защото ще гребем с черпак и все пак трябва да пада сместа ,а не да остава в черпака.
Е сместа е вече готова.
Слагаме си тигана за палачинки и лично аз ги направих както ги правят американците,а именно малки.Когато ги изсипвате за пържене не е нужно да слагате мазнина,ако тигана е не залепващ.Щом сложим палачинката да се пържи не въртим тигана ,за да се разтиле палачинката,тя трябва да остане дебелка ,за да е пухкава,затова само леко раздрусваме тигана ,ако има нужда.
Пържим от едната страна докато не получим шуплички отгоре,тогава е готова за обръщане.
Забравих да спомена,намалете котлона възможно най-много ,защото ужасно бързо изгарят ,а имат нужда ,заради дебелината си,да се пържат повече време от нашите палачинки.
Накрая получаваме този резултат :)
Този път оставям украсата изцяло на вашето лично въображение,защото съм убедена,че имате огромно такова :) 
                                                                 BON APPETIT

  




 
 

Вкуснотийките на В. Template by Ipietoon Cute Blog Design